Tags

, , , , , , , , , ,

Dit kasteel, later een hotel, staat onder urbexers bekend onder vele namen: Chateau Rouge, Chateau Bambi, Chateau Les Chambres en uiteraard Hotel Rouge.
Het eerste kasteel was gebouwd in 1889, maar ging vrijwel meteen in vlammen op.
Eind 19e eeuw, werd aan de rand van het bos door een gegoede familie het huidig kasteel in renaissance-stijl herbouwd, na verwoesting van het origineel door een brand in de 17e eeuw .
Eind jaren 90 deed het dienst als Hotel. In 2007 ging het hotel failliet en staat onaangeroerd sindsdien.

Afgelopen weekend met A en L als laatste locatie naar hotel Rouge. L wou hier heel graag naar toe.
Het adres had ik een tijdje geleden al gevonden en netjes ingetoetst in mijn TomTom, zo kwamen we achterlangs en zagen het rode gebouw al snel, aan de overkant stond een ommuurde boerderij, zag er leeg uit. Wij op ons gemak de auto uit, spulletjes pakken en over een greppel springend door het bos naar het pand. Daar stond de overbuurman ons al op te wachten, wat we kwamen doen. Nou foto’s maken, hij krabte eens achter zijn oren en vertelde dat we buiten overal mochten komen maar absoluut niet binnen wegens instortingsgevaar, de boel zou al deels worden gestut. Okay, prima.
Later toch nog aan diverse deuren gerammeld maar die zaten echt allemaal potdicht, een groot deel van de inboedel lag als puin buiten. De kelder durfden we niet te proberen, was al rond 20:00 uur en als mama met 2 meiden van 18 leek ons dat niet handig.
Buiten nog wat leuke foto’s kunnen maken en voor mij was het ’t leukste dat L stond te springen van blijdschap toen we op deze locatie aankwamen.

This beautiful castle was rebuilt in 1889 after is was destroyed by a fire. In 1997 it was used as a hotel, but it has never been succesful. The place is soaking wet of humidity and mould everywhere.

Advertenties