Tags

, , , , , , , , , ,

Zoonlief & DochterliefKort geleden kwam zoonlief met de vraag of ik mee naar België ging, een dagje uit. Verrassend!
Wat bleek hij had op discovery channel een reportage gezien over een fort daar dat in het urbexwereldje bekend staat als fort of the masks. Dochterlief zag het ook wel zitten en zo ging ik met de 2 kids op pad.  Voor de zekerheid nog wat adresjes op gezocht om zo onze dag te kunnen vullen.
Op het forum gelezen dat het 1ste fort vorige week nog was bezocht, die urbexer kon gewoon door de poort heen lopen. Bij ons zat hij potdicht en de gracht van circa 4 meter diep was iets te ver om overheen te springen.
Op naar het 2e fort, even wat zoeken, ligt bijna midden in een dorp maar opeens was daar een wegwijs bord naar het fort, nou ja, dat is raar. Wat blijkt, er was een wandelroute om het fort heen, ook hier een gracht en een gesloten poort. Wegens instortings-gevaar is alles gesloten, maar je kunt [of kon] wel iedere 1ste zaterdag van de maand voor €2,00 mee met een gids in het fort, dan is er schijnbaar even geen instortings-gevaar. We hebben braaf eens stuk van de route gelopen, zoonlief heeft nog wel een poging gedaan om verder te komen, maar het was zo’n nattigheid dat je tot je enkels in de drek zakte en dat zagen de dames niet zitten.
Op naar het laatste fort, vanaf de weg zag dit er behoorlijk open uit, dus auto stukje verderop geparkeerd en spullen gepakt maar ook hier stuiten we op een hekwerk, zelfs een behoorlijk nieuw, modern hekwerk.
Conclusie de forten die tig jaar geleden zijn gebouwd ter verdediging en/of bescherming zijn nu hermetisch gesloten als een fort. Niet binnen te komen.

Advertenties