Tags

, , , , ,

Westertoren - EifeltorenAl eerder had ik naar de gaypride in Amsterdam willen gaan maar het kwam er nooit van, dit jaar stond het in mijn agenda, in eerste instantie zou ik alleen gaan, toen zou een vriendin mee gaan en uiteindelijk ben ik toch alleen gaan.
Erg vond ik dat niet, er waren nog 559.999 mensen en ik had mijn camera natuurlijk bij me.
Té veel foto’s gemaakt, wat doe ik ermee? Op Flickr, facebook of …ja, toch maar een blogje.
Iemand vertelde me ooit dat het niks voor kinderen was, te vunzig, nou niks gezien, waarschijnlijk is dat pas later op de avond maar toen zat ik alweer lekker thuis. Wel denk ik dat de route erg lang is voor kinderen, de parade begon om 14:00 uur, ik was er rond 12:30 uur en toen was het al erg druk, aan de voet van de Westertoren was er echter nog een mooi plaatsje vooraan, kon ik lekker zitten tot het begon. Gezellig mensen naast me, zelfs lekkere hapjes gedeeld, een droog worstje van mij, olijven van de buurmannen en & more, een lach en een grap. Heerlijk. Voor ons lagen de bootjes met mensen die ingeloot waren om daar te liggen, links een boot met jonge gasten die ieder aan boord kwamen met een plastic tasje met drank en chips, rechts een boot met yuppen. Complete catering aan boord, broodjes, tapas, heren die Mojito’s stonden te maken, luxer kon bijna niet. Grappig om te zien.
Van de LindeIn de ochtend had ik lekker de tram genomen, na de parade ben ik lopend naar het centrum gegaan om daar de dag af te sluiten met een ijsje van ‘Van de Linde’ dat hoort er eigenlijk bij bij een dagje Amsterdam. Ons mam kwam daar vroeger als klein meisje al en als wij in Amsterdam waren gingen we er ook vaak heen. Er stond een lange rij, maar zeker de moeite waard.

Mijn buurtjes tijdens de botenparade vonden dat de gaypride veel mooier was dan de Roze maandag, nou ik vind het totaal niet te vergelijken.  In Amsterdam kijk je, in Tilburg ben je onderdeel in je roze outfit.

Advertenties