Tags

, , , , , ,

MotionwaveAfgelopen week was er weer Glow in Eindhoven, [Forum of light & architecture] één van events die Eindhoven zo bijzonder voor me maken. In ons gezin was het voor de zomervakantie al een item, bij dochterlief op school werden werkgroepjes samengesteld om een project voor Glow te bedenken. Dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn en uiteindelijk vond ze het dan ook prima dat een andere groep werd uit gekozen om hun project te ontwikkelen. Van dichtbij kon ze zien hoeveel tijd, energie en creativiteit hier in gaat zitten. Klasgenoten van haar hebben samen met de game-art leerlingen een mooi project in elkaar gezet, Motionwave. Hier hadden ze een onderwaterwereld gemaakt waar via een console de bezoekers de onderwaterdieren konden laten bewegen.
De opening bij het PSV stadion was ook mooi, we waren redelijk snel binnen, kleine meisjes wurmen zich overal langs en dan moet oma wel volgen. Burgemeester van Gijzel hield een mooie toespraak, 100 jaar Philips, 100 jaar Eindhoven, de ontwikkeling van licht “Na de zon is Philips de grootste lichtbron op aarde”
De show was mooi, blijft indrukwekkend in een groot stadion, de muziek voluit en dan het licht. Het naar buiten gaan was iets moeizamer maar MissieMeis vond het wel vet om eens binnen in het stadion te zijn.
In de regen langs het gestripte HKC, ooit daar verwonderd binnen gelopen, nu lag er een rivier van plasticzakjes met in ieder zakje een onderwaterwereld, plantjes en visjes. Maar het was te druk en te nat om het goed te kunnen zien.
Ons einddoel was de Catharinakerk, de show daar is altijd mooi, helaas stonden de kerktorens wel in het licht maar bleek er later een storing te zijn dus hebben we de show niet gezien.
Op het Wilhelminaplein waren vliegende vissen, door de regen en de wind gingen ze alle kanten en de kinderen vonden het geweldig om er onder door te lopen en te gillen als een vis opeens weer naar beneden stortte.
De hele week was er het plan om nog een stuk Glow te lopen maar het kwam er niet van en vrijdagavond had ik echt geen fut meer om nogmaals op pad te gaan dus had ik me er maar in berust dat ik dit jaar niet zoveel zou zien van Glow tot dochterlief tegen 23:00 uur zei dat ze toch graag nog een stukje wou zien, een paar minuten later zaten we in de auto, op weg naar de draak bij de Kanaaldijk. Toch bijzonder dat zoiets moois mogelijk is, langs de NRE waar de ingezamelde lampen als een cloud in een oud gebouw hingen, langs de fladderaars van de schoolkinderen naar de sprookjesachtige Villa de Laak en Dommelhoef, gewoon WoW. Langs het water waar waterlelies in lagen die reageren op omgevingslicht naar de Effenaar, daar nog even gespeeld met het licht, de projectie op de Effenaar bewonderd en toen was het bijna 24:00 uur. Terug lopend via de Laak en Dommelhoef daar de spiegeling in het water gevangen voor ze de knop uit schakelde.

Advertenties