Tags

, , , ,

@workDit weekend is het Roze Zaterdag [#RoZa040] in Eindhoven, ja je leest het goed, het is roze zaterdag maar duurt van vrijdag t/m zondag en om het logisch te houden is de roze zaterdag volgend jaar in Maastricht en dan gaat het maar liefst een week duren. Roze zaterdag is een jaarlijks evenement dat iedere jaar in een andere stad is.

Zaterdagmiddag naar de parade geweest, een korte parade maar wel een leuke sfeer. Er kwam van alles voorbij, de groep van Amnesty Brabant-Limburg sprong eruit met hun gekleurde maskers. Ik was samen met vriendin Nelly en die spot graag BN’ers, nou onze burgervader had ik ook herkent maar ja de camera was alweer opgeruimd……. nee die moest echt op de foto. De 10 meter dat de burgervader in de parade heeft meegelopen was natuurlijk wel een foto waard. Later overhandigde burgemeester van Gijzel de regenboogvlag aan de burgemeester van Maastricht. Ook die moest op de foto van Nelly want tijdens carnaval was ze al zoekende geweest waar Onno Hoes zou zijn zodat ik een foto kon maken en nu stond hij recht voor haar neus. Een terrasje pakken was er niet bij, te druk dus dan maar koffie bij de Mc gehaald en zouden we gezellig bij Frits gaan zitten, helaas stond Fritsje achter schermen verstopt en maar gewoon op het stoeprandje van de markt neer geploft. Niet op het terras en toch 1ste rangs.
We waren ook wel nieuwsgierig naar de drag queens dus op naar het Stratumseind dat bij Pallaz in het teken stond van Rainbow Tolerance Festival. Een super gezellige sfeertje en leuke optredens van de queens.
Op het Catharinaplein stonden allerlei informatiestandjes en ook een foto expositie over homo’s in de Sovjet Unie. Hier een kaartje geschreven die te samen met vele andere kaarten naar Poetin wordt gestuurd.

IMG-20140705-WA0020In de avond nog terug met de meidjes, genoten van de muziek op de markt, de crazy piano’s waren aan ’t spelen, zelfs op “Dit is een nacht” van Guus Meeuwis was de doventalk bezig.
Ook nog met de doventalk staan praten, MissieMeis had hem gevraagd of hij wel kon praten….. Yep. Die knul heeft van s’middags tot een uurtje of 9 staan tolken.
Met de meidjes ook nog even naar de Stratumsedijk, MissieMeis wou nadat ze mijn foto’s had gezien ook wel zelf de dragqueens zien.
Terug op de markt nog een stuk van de wedstrijd Nederland – Costa Rica gekeken tot het te hard ging regenen.

Advertenties