Tags

, , , , ,

GlowballGisterenavond een stuk Glow gelopen met mijn MissieMeis. [Forum of light & architecture] We begonnen bij de HUB [expat centrum], dochterlief heeft het logo van Glowbal ontwikkeld en geholpen met de montage van de filmpjes van ogen en dat wou ik natuurlijk graag even zien. Vanuit hier de route opgepakt, langs de luciferfabriek, door het lege pand via de Dommelstraat naar het bruggetje over de Dommel waar ’n project van het SintLucas, The Beginning was, erg mooi. Blijft altijd bijzonder om te weten dat dit het werk van studenten is.
Bij Dommelhoef even een korte pauze gehouden met warme chocomelk en gluwwein en ons verbaasd om sommige gesprekjes die we opvingen. Door naar de Parklaan, die betoverend mooi was, wij hebben gekeken naar de projectie van Les Orpailleurs de Lumière op de villa Wijers. Aan de overkant van deze villa was ook een zelfde projectie op Villa Granville maar die hebben we dus gemist. Vanuit daar door de Merellaan waar de woningen ook waren versierd en waar jongens stonden met ‘Australian water’ dat in lichtgevende flesjes zat naar de Fuutlaan. Een waterslang waar lichtgevend water door heen stroomde, bewegende ballen naar ’n live dansvoorstelling van United C, Figures that wander. Een bijzondere voorstelling.
FritsVia de origami trekvogels, Pitaya langs de Greenhouse Effect op de stationsweg, daar stonden 6 auto’s vol met bloemen en ander groen naar de markt, even bij Fritsje gezeten om wat te drinken.  Daarna door naar de Catharinakerk, meidje op de bank die was moe, ik heb daar geprobeerd om de pracht van de The Enchanted Cathedral & The Season te vangen. Te veel foto’s van de kerk, daarom er maar ’n paar collages van gemaakt.

Catharinakerk

 

 

 

Voor mij was dit het 5e jaar dat ik Glow heb gelopen en het blijft bijzonder, maakt me ook trots Eindhoven als je weet dat er zoveel mensen van buiten Eindhoven komen naar dit event. Hier boven de Catharinakerk van 2010 t/m 2014.
In afgelopen jaren is het ontzettend druk geworden, nu aan het manoeuvreren met mijn statief om niemand tot last te zijn. De laatste dagen op social media veel gezeur gelezen over al die fotografen met statieven, gezeur, laat iedereen genieten op zijn manier. Mijn eerste glow kan ik me nog goed herinneren, 2010, ontzettend koud, na wat thuis te hebben geoefend met fotograferen in het donker stond ik op het Catharinaplein met nog een stuk of 15 fotografen mét statieven en een enkele los lopende bezoeker. Op een rijtje, ieder zijn ding aan het doen, maar ook elkaar tips geven over hoe de instellingen te doen.

Advertenties